Για παρανομίες στις εκπομπές ρύπων κατηγορεί τη Fiat η Γερμανία
4 Σεπτεμβρίου, 2016
Η υπόθεση της Apple διχάζει την ιρλανδική κυβέρνηση
5 Σεπτεμβρίου, 2016

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη «γέφυρα του Πούτιν» στην Κριμαία

Οι εταιρείες κατασκευής της γέφυρας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη σύνδεση της ηπειρωτικής Ρωσίας με την προσαρτημένη Κριμαία, ένα έργο πολύ ιδιαίτερο για τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μπήκαν στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς προστέθηκαν στην ενημερωμένη μαύρη λίστα κυρώσεων χθες (1 Σεπτεμβρίου).

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόσθεσε δεκάδες ανθρώπους και εταιρείες στη λίστα, για πρώτη φορά μετά τη βίαιη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και την ενίσχυση της υποστήριξής της προς τους αντάρτες αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

Μαζί με πολλαπλές θυγατρικές του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom και έντεκα αξιωματούχων της Κριμαίας, το Υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε επτά εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα στην κατασκευή της οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης 19 χιλιομέτρων (11,8 μίλια)κατά μήκος των στενών Κερτς, που ονομάστηκε από ορισμένους Ρώσους «γέφυρα του Πούτιν».

Η σημαντικότερη από αυτές ήταν η SGM-Most, θυγατρική του κορυφαίου εργολάβου Stroygazmontazh η οποία έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ, και του υπεργολάβου Mostotrest, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της γέφυρα της Ρωσίας.

Περισσότερα εδώ.