Έκκληση για οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έκανε η ΕΕ στη σύνοδο κορυφής των G20
7 Σεπτεμβρίου, 2016
Σήμερα τα σχέδια της Βρετανίας για το Brexit- «Πάγος» Ομπάμα σε Μέι για το εμπόριο
7 Σεπτεμβρίου, 2016

Επείγουσα επίσκεψη Πολωνών υπουργών στη Βρετανία μετά τις βίαιες επιθέσεις εναντίον ομοεθνών τους

Η Πολωνία ανακοίνωσε χθες (4 Σεπτεμβρίου) ότι τρεις υπουργοί θα πραγματοποιήσουν επείγουσα επίσκεψη στο Λονδίνο μετά τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις σε Πολωνούς υπηκόους στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου ενός φόνου, που ενδέχεται να ήταν  έγκλημα μίσους.

Η ανακοίνωση της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στη Βρετανία ήρθε ώρες μετά την επίθεση εναντίον δύο αντρών πολωνικής καταγωγής σε πόλη της Βρετανίας, μετά από  αγρυπνία για το θάνατο ενός άλλου Πολωνού που σκοτώθηκε τον Αύγουστο.

Κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρατηρήθηκε έκρηξη στον αριθμό των καταγεγραμμένων εγκλημάτων μίσους.

«Σε σχέση με τα πρόσφατα επεισόδια που είχαν ως στόχο Πολωνούς πολίτες στη Βρετανία, οι ακόλουθοι υπουργοί σχεδιάζουν επείγουσα επίσκεψη στο Λονδίνο: ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εσωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράφαλ Σομπτσάκ στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο θέλει επίσης να συνομιλήσει απευθείας με τη Βρετανίδα ομόλογό της σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις, δήλωσε ο Σομπτσάκ. Η Τερέζα Μέι βρίσκεται στην Κίνα για τη σύνοδο κορυφής των G-20.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, η αντιπροσωπεία της πολωνικής κυβέρνησης θέλει να εκμαιεύσει «μια αποτελεσματική δήλωση από τη βρετανική πλευρά ότι η ασφάλεια των Πολωνών θα είναι εγγυημένη».

Η Βαρσοβία από την πλευρά της θέλει «να δηλώσει κατηγορηματικά ότι το διαζύγιο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ δεν μπορεί να σημαίνει ότι οι Πολωνοί που εργάζονται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υποφέρουν», πρόσθεσε.

Περισσότερα εδώ.