EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ εφόσον υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα
4 Οκτωβρίου, 2016
Αντιδράσεις από τη Ρωσία για την υποψηφιότητα Γκεοργκίεβα
4 Οκτωβρίου, 2016

Φόβοι στην αυτοκινητοβιομηχανία για τη συνεργασία με παροχείς ίντερνετ

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ζητούν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που αποστέλλονται σε όσους συνεργάζονται για την κατασκευή «συνδεδεμένων οχημάτων» και ανησυχούν ότι οι Βρυξέλλες θα τους επιβάλουν να μοιράζονται τα δεδομένα με τους αντιπάλους.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μόλις έχουν ξεκινήσει την κατασκευή αυτοκινήτων με διαδικτυακές λειτουργίες. Παρ’όλα αυτά, υπάρχει νευρικότητα για τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τους περιορισμούς σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τα οχήματα.

Ο Γκίντερ Έτιγκερ, ο επικεφαλής της Ψηφιακής Πολιτικής της ΕΕ, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον έλεγχο των δεδομένων αυτό το φθινόπωρο. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο οι αξιωματούχοι προσπαθούν να αποφασίσουν τι είδους κανόνες θέλουν.

Η συνάδελφός του Έτινγκερ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα της σε αυτές τις συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων.

«Οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν να μη μοιράζονται τις πληροφορίες οι οποίες θα γνωστοποιούσαν σε αντιπάλους πάρα πολλά για την τεχνολογία τους», δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για τα μεγάλα δεδομένα και την ιδιωτικότητα..

«Το ζήτημα είναι με ποιους θέλετε να συνεργαστείτε. Αλλά η απόφαση σας δεν θα πρέπει να στερεί από τους άλλους το δικαίωμα να ανταγωνιστούν»,πρόσθεσε.

Περισσότερα εδώ.