Κλ. Διακομανώλη: “Ενώ τον Απρίλιο είχαμε 400 θέσεις για ασυνόδευτα παιδιά, πλέον μιλάμε για 800 ενώ στόχος είναι οι 1,500”
5 Οκτωβρίου, 2016
Διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων: Έκθεση προόδου της Επιτροπής
5 Οκτωβρίου, 2016

Πάνος Καρβούνης: “Δίχως ενωμένη την Ευρώπη δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης σχολιάζει την επικαιρότητα στον ΒHMA FM και τον Μπ. Παπαπαναγιώτου (23/09/2016).

Ο κ. Καρβούνης αρχικά επεσήμανε ότι η Ευρώπη διέρχεται μια πολύ μεγάλη κρίση, κάνοντας αναφορά στην οικονομική, την προσφυγική, την έξαρση της τρομοκρατίας αλλά και το Brexit. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι ο λαϊκισμός αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο εχθρό της ΕΕ. Προς τούτο, κατά τα λεγόμενα του ίδιου, πρέπει να υπάρξει μια λύση ευρωπαϊκή. “Η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι αναγκαία. Δίχως ενωμένη την Ευρώπη δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Καρβούνης διευκρίνισε ότι παρά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην γείτονα, αυτή λειτουργεί. “Οι φετινές ροές δεν έχουν καμία σχέση με τις περσινές”, δήλωσε, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι “παρότι βλέπουμε ότι υπάρχει αναστάτωση (π.χ. στη Μόρια), το προσφυγικό τελεί υπό έλεγχο”. Τέλος, προέβη σε διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ξεκαθαρίζοντας πως μόνοι οι πρώτοι έχουν δικαίωμα ασύλου, ενώ οι δεύτεροι, μη διαθέτοντας κανένα δικαίωμα παραμονής, εργασίας, εκπαίδευσης κτλ. στην Ελλάδα ή και σε οποιαδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ, πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

Διαθέσιμο εδώ.