Λιθουανία: Νίκη-έκπληξη για το κεντρώο κόμμα
31 Οκτωβρίου, 2016
Αύξηση της διαδικτυακής ταχύτητας σε όλα τα σχολεία μέχρι το 2025 θέλει η Επιτροπή
31 Οκτωβρίου, 2016

Ορμπάν: Να υπερασπιστούμε τα σύνορα απένταντι στη μαζική μετανάστευση

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα πρέπει να αντισταθεί στη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης και να υπερασπιστεί τα σύνορά της απέναντι στη μαζική μετανάστευση, σε μια εκδήλωση για την επέτειο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956.

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος-κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις.

«Οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία τους πρέπει να σώσουν τις Βρυξέλλες από τη σοβιετοποίηση, από εκείνους που θέλουν να μας πουν με ποιον να ζούμε στις χώρες μας» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ενώ από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ακούγονταν ζητωκραυγές. «Θέλουμε να είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, όχι μια εθνότητα εντός της Ευρώπης», συνέχισε.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρή απόσταση άρχισαν να σφυρίζουν δυνατά ενώ μιλούσε ο Όρμπαν και ξέσπασαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των υποστηρικτών του και των αντιπάλων του. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις, ούτε αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στις συγκρούσεις αυτές.

«Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ελευθερία όσο υπάρχει αυτή η κατάπτυστη αριστερή αντιπολίτευση» είπε ένας υποστηρικτής του Όρμπαν, ο Λάζλο Μπάρτα, που είχε περασμένη στους ώμους του την ουγγρική σημαία.

Όπως και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, η Ουγγαρία αντιτίθεται στην πολιτική των Βρυξελλών που απαιτεί από όλα τα μέλη της ΕΕ να φιλοξενήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες –κυρίως μουσουλμάνους– που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη. Η απάντηση του Όρμπαν στις προσφυγικές ροές πέρσι ήταν να σφραγίσει τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με αγκαθωτό συρματόπλεγμα και να αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες.

Περισσότερα εδώ.