Ορμπάν: Να υπερασπιστούμε τα σύνορα απένταντι στη μαζική μετανάστευση
31 Οκτωβρίου, 2016
Γαλλία: Ξεκινά η επιχείρηση για τη διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί
31 Οκτωβρίου, 2016

Αύξηση της διαδικτυακής ταχύτητας σε όλα τα σχολεία μέχρι το 2025 θέλει η Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παροτρύνει τα κράτη μέλη να βελτιώσουν την παροχή τεχνολογικής εκπαίδευσης, σε μία προσπάθεια να λάβει μέτρα για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυσης των εταιρειών οι οποίες βασίζονται ολοένα και περισσότερο στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία εμποδίζεται από μια βασική δυσκολία, την πρόσβασης στο διαδίκτυο, η απώλεια της οποίας καθιστά ανέφικτη τη δημιουργία ενός τεχνολογικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επανεξετάζει τη νομοθεσία για τις τηλεπικοινωνίες, καθώς εικάζει ότι χωρίς τη παροχή γρήγορου ίντερνετ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζημιωθούν οι πολίτες αλλά και η οικονομία.  Σύμφωνα με την Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συγκεκριμένη πρόκληση, είναι απαραίτητη η παροχή γρήγορου ίντερνετ παντού , ειδικότερα στα σχολεία, καθώς και σε άλλες περιοχές που συγκεντρωνεται κόσμος, όπως για παράδειγμα στους συγκοινωνιακούς κόμβους.

Η έκκληση της Επιτροπής για παροχή καλύτερης τεχνολογικής κατάρτισης είναι απεγνωσμένη. Τον Ιούνιο, δημοσιεύσε στοιχεία που δείχνουν ότι σχεδόν το 50% του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού έχει περιορισμένες ή μηδενικές ψηφιακές δεξιότητες.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ παραδέχθηκε φέτος ότι «η Ευρώπη έχει μείνει πίσω» όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες και τα ποσοστά σύνδεσιμότητας του πληθυσμού στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι νέοι κανόνες που ανακοίνωσε ο Έτινγκερ τον περασμένο μήνα, θα σηματοδοτήσουν ένα σημαντικό άλμα στις ταχύτητες του διαδικτύου για την επόμενη δεκαετία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ως στόχο όλα τα νοικοκυριά στην Ευρώπη να αποκτήσουν συνδέσεις στο Διαδίκτυο ύψους τουλάχιστον 100 ΜΒ ανά δευτερόλεπτο μέχρι το 2025, καθώς και να θέσει ένα πολύ υψηλότερο στόχο για τις ταχύτητες του διαδικτύου στα σχολεία μέχρι τότε.

Περισσότερα εδώ.