Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Ντράγκι για το χρέος
31 Οκτωβρίου, 2016
ΟΟΣΑ: Ουραγός στην απασχόληση η Ελλάδα
31 Οκτωβρίου, 2016

Αυστηρότερους κανόνες εμπορικής άμυνας ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τους ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν αυστηρότερα μέσα εμπορικής άμυνας έναντι χωρών όπως η Κίνα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα (20 Οκτωβρίου).

Χθες, η Επιτροπή δημοσίευσε επικοινωνία με την οποία ζητούσε ισχυρότερη προστασία κατά του αθέμιτου εμπορίου, στοχεύοντας στην έγκριση του σχεδίου από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο κορυφής, πριν τη συνάντηση των υπουργών εμπορίου το Νοέμβριο.

«Η Επιτροπή έκανε το καθήκον της, χρησιμοποιώντας  τα μέσα εμπορικής άμυνας στην πλήρη ισχύ τους. Ωστόσο, έχουμε φτάσει στο όριο του τι είναι εφικτό στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ΕΕ αντιπροσωπεύει το 15% των παγκόσμιων εισαγωγών, αλλά τα μέτρα εμπορικής της άμυνας επιβάλλονται μόλις στο 0,21% των εισαγωγών.

Η επικοινωνία έρχεται μετά τις κατηγορίες ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα χάλυβα της Κίνας βλάπτει σοβαρά την ευρωπαϊκή βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ ασκεί πίεση για μια ισχυρή απάντηση στο ζήτημα.

«Χιλιάδες θέσεις εργασία έχουν χαθεί από ορισμένες βιομηχανίες της ΕΕ. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Απαιτείται επείγουσα αναθεώρηση των κανόνων εμπορικής άμυνας της ΕΕ», τόνισε.

Περισσότερα εδώ.