Αύξηση της διαδικτυακής ταχύτητας σε όλα τα σχολεία μέχρι το 2025 θέλει η Επιτροπή
31 Οκτωβρίου, 2016
Ρώμη: Η αρχή του τέλους αν η Ευρώπη δεν μας επιτρέψει ευελιξία στο έλλειμμα
31 Οκτωβρίου, 2016

Γαλλία: Ξεκινά η επιχείρηση για τη διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας (24 Οκωβρίου)  ξεκινά, βάσει προγράμματος, η εκκένωση του αυτοσχέδιου προσφυγικού καταυλισμού στο Καλαί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ενώ εκφράζονται φόβοι για επεισόδια με ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, η αποκαλούμενη «ζούγκλα του Καλαί», η παραγκούπολη με τους 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες, θα αποτελεί παρελθόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, γι’ αυτό οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από μέρες. Στόχος είναι η ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών, ώστε να αποδεχθούν εθελοντικά τη μετακίνηση τους σε μικρότερα κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία.

Από πέρυσι χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στο Καλαί, περιμένοντας την ευκαιρία να περάσουν με κάποιον τρόπο στη Μ. Βρετανία. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Το απόγευμα της Κυριακής έγινε μια τελευταία εντατική προσπάθεια ενημέρωσης με τις αρχές να μοιράζουν φυλλάδια σε εννέα διαφορετικές γλώσσες και να εξηγούν πώς ακριβώς πρόκειται να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το πρωί της Δευτέρας.

Περισσότερα εδώ.