Ρώμη: Η αρχή του τέλους αν η Ευρώπη δεν μας επιτρέψει ευελιξία στο έλλειμμα
31 Οκτωβρίου, 2016
Απασχόληση και βιωσιμότητα οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ
31 Οκτωβρίου, 2016

Κόρμπιν: Θα εργαστούμε για την αποκατάσταση της «βαθιάς αδικίας» στην Κύπρο

Αποφασισμένος να εργαστεί από τη θέση της αντιπολίτευσης για την εύρεση μίας λύσης στο Κυπριακό που θα είναι αποδεκτή από όλους τους Κυπρίους και να πιέσει τη βρετανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη, δήλωσε ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος παρέστη σε κυπριακή κοινοτική εκδήλωση στο βόρειο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. Κόρμπιν ανέφερε: «Είχαμε την εισβολή, την απώλεια ζωών, την καταστροφή, τη διαίρεση και την απώλεια περιουσίας, καθώς επίσης και την άρνηση της επιστροφής στους πρόσφυγες. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε επειδή δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του κυπριακού λαού συνολικά. Πρέπει να γίνει μία επανεκτίμηση και να καταρτιστεί ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα λειτουργήσει μόνο εφόσον γίνεται αποδεκτό από όλους. Αυτή πρέπει να είναι η βάση επί της οποίας θα αναπτυχθεί αυτό το σχέδιο και για αυτό θα εργαζόμαστε ως αντιπολίτευση και ελπίζω και ως κυβέρνηση».

Ο ηγέτης της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι δύο είναι οι προκλήσεις που αφορούν την Κύπρο και το κόμμα του. Αρχικά να υπάρξει ώθηση για την εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων στην Κύπρο, ώστε να εξασφαλιστεί μία πολιτική λύση που θα επιτρέπει στους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και που θα επιτρέπει την αποκατάσταση του «ονείδους» που έχει υποστεί η Αμμόχωστος. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ευθύνη της έναντι της Κύπρου.

Περισσότερα εδώ.