#EU4U Google Hangout – Meet the Utility of Erasmobility
31 Οκτωβρίου, 2016
Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Ντράγκι για το χρέος
31 Οκτωβρίου, 2016

5 χρόνια 12 Ώρες για την Ελλάδα: Μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, η φιλανθρωπική οργάνωση «12 ώρες για την Ελλάδα» γιόρτασε τα 5 χρόνια δράσης της με συναυλία που διοργάνωσε, στην αίθουσα Madeleine στις Βρυξέλλες, και στην οποία συμμετείχαν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Λέκκας, η μεσόφωνος  Αλεξάνδρα Γκράβας και ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας.

Στα 5 αυτά χρόνια, η οργάνωση έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα που πλήττονται από την κρίση στην Ελλάδα· μόνον πέρσι, με την πρωτοβουλία “Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία” κατάφερε να θερμάνει 40 σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περίπου 7000 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα έσοδα, καθώς και όλες οι δωρεές που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της συναυλίας στον λογαριασμό της οργάνωσης, διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στο International Foundation for Greece για την ενέργεια “Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία”. Ο στόχος για τον χειμώνα 2016-2017 είναι να εξασφαλιστεί θέρμανση σε 50 σχολεία, διευρύνοντας την ακτίνα δράσης στα νησιά της Βόρειας Ελλάδας, την Εύβοια και την περιοχή του Μεσολογγίου.

Περισσότερα εδώ.