“Τα χρήματα που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία”
3 Νοεμβρίου, 2016
Ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των αμοιβών
3 Νοεμβρίου, 2016

“Καλέσαμε δημοσιογράφους απ’ όλη την ΕΕ, για να μάθουν την αλήθεια για το προσφυγικό”

Η κ. Κλημεντίνη Διακομανώλη, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλά για την επίσκεψη στην Αθήνα δημοσιογράφων από τις 28 χώρες της ΕΕ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (30/10).

Αρχικά, η κ. Διακομανώλη, επεσήμανε ότι βασική επιδίωξη της επίσκεψης των 34 ευρωπαίων δημοσιογράφων που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ήταν να γίνει εις βάθος ενημέρωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και να αρθούν τα αρνητικά στερεότυπα για το θέμα αυτό αλλά και για τις ευρωπαϊκές πολιτικές  και για τη χώρα μας. «Με τις επαφές που οργανώσαμε (συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευρωπαίο Συντονιστή για θέματα Μετανάστευσης και εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, Μάρτιν Βερβέ, τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Μετανάστες και τον επικεφαλής της Frontex/ Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή), δώσαμε στους ξένους δημοσιογράφους την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πραγματικούς διαχειριστές του μεταναστευτικού στην Ελλάδα αλλά και να έλθουν σε επαφή με τις πρωτογενείς πηγές ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος η  κ. Διακομανώλη πρόσθεσε ότι «βασικό μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ μέσω των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν στο σεμινάριο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι παρούσα σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης του μεταναστευτικού και ότι η βοήθειά τους μπορεί να ενισχύσει την Ελλάδα μέσω πχ της αποστολής εμπειρογνωμόνων ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες ασύλου»

Περισσότερα εδώ.