Γκίντερ Έτινγκερ: «Ζητώ συγνώμη από όσους έθιξα»
4 Νοεμβρίου, 2016
Κύπρος: Ξεκινά η λειτουργία της Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών
4 Νοεμβρίου, 2016

Tσαβούσογλου: Βίζα, ή θα καταγγείλουμε τη συμφωνία με την ΕΕ εντός του 2016

Νέο τελεσίγραφο στην Ευρώπη απευθύνει η Άγκυρα για την άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, με τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου να διαμηνύει: ότι η προθεσμία που έχει τεθεί εξαντλείται. ‘‘Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την ΕΕ στο θέμα αυτό».

Ειδικότερα, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην Neue Zuericher Zeitung (NZZ) για το πότε εκπνέει το ‘’τελεσίγραφο’’, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε μάλιστα ότι «δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου» και πρόσθεσε «Η υπομονή μας εξαντλείται». Αναμένουμε μιαν απάντηση (της Ε.Ε) αυτές τις μέρες. Εάν δεν έλθει, θα καταγγείλουμε τη συμφωνία.»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της ΕΕ Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτροκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.»

Περισσότερα εδώ.