Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί»: 20 χρόνια τώρα η Ευρώπη στηρίζει τους ερευνητές
9 Νοεμβρίου, 2016
Αγωνία σε ολόκληρο τον πλανήτη για τα αποτελεσματα των αμερικανικών εκλογών
9 Νοεμβρίου, 2016

Βράβευση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνου Καρβούνη από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 9η Νοεμβρίου, ημέρα που έγραψε το ημερολόγιό του ο ιδρυτής του Ανδρέας Γιαννόπουλος, γιόρτασε τα 21 χρόνια δράσης του, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το παρόν έδωσαν υπουργοί και βουλευτές, θεσμικοί φορείς, πρέσβεις και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές του οργανισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας: «Αυτή η κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια, που κινδυνεύει από ρήξη του ιστού της, αν σταθεί όρθια, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς. Πριν από 22 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα και στη θέση της άνθησε ένα χαμόγελο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ένα χαμόγελο που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια παιδιά», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα αυτό που λείπει από όλη την κοινωνία και κυρίως από τα παιδιά είναι το χαμόγελο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι το χαμόγελο που σήμερα έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε ένα μέλλον, όπου πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Χαριτάτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», απένειμαν τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για την πολύτιμη και ουσιαστική τους δράση για κάθε παιδί:

– στην Ελληνική Αστυνομία και τον αρχηγό της αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα,

– στο Πυροσβεστικό Σώμα και τον αρχηγό του αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο,

– στο Λιμενικό Σώμα και τον αρχηγό του υποναύαρχο Σταμάτη Ράπτη,

– στο ΓΕΕΘΑ, το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος,

– στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κον Αντώνη Αυγερινό,

– στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κον Γεώργιο Καλογερόπουλο,

– στον Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κον Πάνο Καρβούνη

– στον καθηγητή Παιδιατρικής- Πνευμονολογίας και διευθυντή της Γ ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κον Ιωάννη Τσανάκα

Κατά την παραλαβή του βραβείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό προφίλ του Χαμόγελου του Παιδιού και στην ηθική, πολιτική και οικονομική στήριξη που ο οργανισμός λαμβάνει από την Ευρώπη, καθώς θεωρείται πρότυπος οργανισμός. Πρόσθεσε δε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το ότι στοχοποιείται, πολλές φορές σωστά, ορισμένες φορές λάθος, παραμένει δίπλα στην Ελλάδα και προσπαθεί να τη βοηθήσει να ανακάμψει. Αυτό που επιτελείται με το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένα παράδειγμα το πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει σε θέματα κοινωνικά, σε θέματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, πολιτισμού. Διότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομία, είναι η καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη, δηλαδή του Έλληνα πολίτη”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε ότι θα μεταφέρει αυτή τη βράβευση στους συναδέλφους στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, “γιατί είναι πολύ ουσιαστικό να αναγνωρίζεται και αυτή η διάσταση της ευρωπαϊκής μας δραστηριότητας”.

Περισσότερα εδώ.