Πιο κοντά στην ένταξη στη Σέγκεν η Κροατία
20 Ιανουαρίου, 2017
Αλλαγή της ΚΑΠ προς τη βιώσιμη ανάπτυξη ζητούν οι βιοκαλλιεργητές
20 Ιανουαρίου, 2017

Σόρος: «Εν δυνάμει δικτάτορας ο Τραμπ»

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος χθες (19 Ιανουαρίου) αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο εναντίον του Ντόναλτ Τραμπ, αποκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, έναν «εν δυνάμει δικτάτορα» ο οποίος «πρόκειται να αποτύχει».

Την παραμονή της ορκωμοσίας του Τραμπ στην Ουάσιγκτον, ο Σόρος δήλωσε ότι ο Τραμπ «ετοιμάζεται για έναν εμπορικό πόλεμο», ο οποίος θα έχει «πολύ εκτεταμένες επιπτώσεις στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου». Ο «εν δυνάμει δικτάτορας … δεν ανέμενε να κερδίσει, έμεινε έκπληκτος» είπε ο ουγγρικής καταγωγής χρηματιστής σε ένα ακροατήριο επιχειρηματιών και δημοσιογράφων σε ξενοδοχείο στο Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται να αποτύχει … γιατί οι ιδέες του, οι οποίες τον καθοδηγούν, είναι εγγενώς αντιφατικές», δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ προωθούν διαφορετικά συμφέροντα. Αλλά προέβλεψε την απώλεια από τις ΗΠΑ «της θετικής της επιρροής που έχουν διεθνώς υπέρ της ανοιχτής κοινωνίας» και ότι αυτό θα έχει «εκτεταμένες επιπτώσεις στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Ο Σόρος, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της Δημοκρατικής αντιπάλου του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του προηγούμενου έτους, έχασε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως αποτέλεσμα της εκλογικής νίκης Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αλλά η θετική αντίδραση στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα διαρκέσει πολύ, ο Σόρος προέβλεψε, γιατί σε εν τέλει δεν τους αρέσει η αβεβαιότητα.

Περισσότερα εδώ.