Υποχρεωτικά από τη βρετανική Βουλή περνά το Brexit
25 Ιανουαρίου, 2017
Πλαστά φάρμακα από την Κίνα και την Ινδία πλημμυρίζουν την Αφρική
26 Ιανουαρίου, 2017

Γκάμπριελ: Μπορούμε να ωφεληθούμε από τη φυγή των ΗΠΑ από την TTIP

Η Γερμανία θα εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών στην Ασία και τη Λατινική Αμερική δημιουργηθεί εξαιτίας της στροφής προς τον προστατευτισμό που κάνουν οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μία ημέρα αφού ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας του από τη Συμφωνία Σύμπραξης της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP).

«Αν ο Τραμπ ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Ασία και τη Λατινική Αμερική, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εμάς», είπε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο Τραμπ πρέπει απλώς να αναγνωρίσει ότι η αμερικανική οικονομία συχνά δεν είναι ανταγωνιστική, ενώ η γερμανική είναι», πρόσθεσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, επικρίνοντας την απειλή του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα γερμανικά αυτοκίνητα που εισάγονται από το Μεξικό.

Ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), πρόσθεσε ότι η γερμανική βιομηχανία θα πρέπει να διατηρήσει την αυτοπεποίθησή της παρά τις κινήσεις του Τραμπ.

Μόλις το 10% των εξαγωγών της Γερμανίας πάνε στις ΗΠΑ, εξήγησε ο ίδιος, με το 60% να πηγαίνει σε ευρωπαϊκές χώρες. «Μπορείτε να δείτε το βάρος των οικονομικών συμφερόντων μας», σημείωσε. «Η Γερμανία θα πρέπει να ενεργήσει με αυτοπεποίθηση και να μην φοβάται ή να είναι δουλοπρεπής», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

Περισσότερα εδώ.