Γκάμπριελ: Μπορούμε να ωφεληθούμε από τη φυγή των ΗΠΑ από την TTIP
25 Ιανουαρίου, 2017
Η CETA πιο κοντά σε ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
26 Ιανουαρίου, 2017

Πλαστά φάρμακα από την Κίνα και την Ινδία πλημμυρίζουν την Αφρική

Σε μόλις δύο εβδομάδων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων (ΠΟΤ) κατάσχεσε 113 εκατομμύρια ανθελονοσιακά, αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτικά δισκία με προορισμό την Αφρική. Η πραγματική έκταση του προβλήματος παραμένει άγνωστη. Η EurActiv Γαλλίας αναφέρει.

Τα πλαστά φάρμακα διακινούνται σε χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο αλλά η Αφρική φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε αυτά. Από το 2012, ο ΠΟΤ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών ενάντια στα Πλαστά Φάρμακα (IRACM), έχουν εντοπίσει περισσότερα από 750 εκατομμύρια παράνομα φάρμακα στα λιμάνια της Αφρικής.

Τα στοιχεία από την τελευταία εξόρμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, τα οποία παρουσιάστηκαν την Παρασκευή (20 Ιανουαρίου), δείχνουν ότι μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, κατασχέθηκαν 113 εκατομμύρια παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα σε 16 χώρες. Αποτελούν απλά μια σταγόνα στον ωκεανό των όσων διακινούνται σε καθημερινή βάση διαμέσου των μεγαλύτερων λιμανιών της Αφρικής αλλά δίνει μια ιδέα για την έκταση του προβλήματος. «Αν και η πλήρης έκταση είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, είναι τρομακτική», δήλωσε εκ μέρους του ΠΟΤ η Ana Hinojosa.

Περισσότερα εδώ.