Η CETA πιο κοντά σε ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
26 Ιανουαρίου, 2017
Ευρωκοινοβούλιο: Ενδυνάμωση των στόχων για την ανακύκλωση
26 Ιανουαρίου, 2017

Λαμί: Τα «Trumponomics» δεν θα μολύνουν την Ευρώπη

Ο πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Πασκάλ Λαμί κατήγγειλε την προστατευτική πολιτική για το εμπόριο του Ντόναλντ Τραμπ ως ξεπερασμένη, ενώ επίσης δήλωσε σε μια εκδήλωση της EurActiv ότι δεν ανησυχεί ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Περιβάλλεται από ανθρώπους των οποίων οι απόψεις σχετικά με το εμπόριο βρίσκονται 50 χρόνια πίσω. Είναι όλοι τους 70 χρονών και πάνω και πιθανώς ότι έχουν μάθει για το εμπόριο, ήταν πριν από 20 χρόνια», δήλωσε ο Λαμί, χθες (24 Ιανουαρίου), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της EurActiv.com στις Βρυξέλλες. Τα «Trumponomics» θα εκπυρσοκροτήσουν σύντομα την οικονομία των ΗΠΑ και θα βλάψουν εκείνους τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τον προστατευτισμό Τραμπ, προειδοποίησε ο Λαμί. Ειδικοί για το εμπόριο υποστηρίζουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να προβεί σε αντίποινα στα σχέδια του Τραμπ με την επιβολή δασμών.

Ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, δήλωσε ότι ο προστατευτισμός του Τραμπ είναι δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων, διότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ χτυπήθηκε σκληρότερα από την παγκοσμιοποίηση από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Περισσότερα εδώ.