Κομισιόν: ΑΠΕ και ενεργειακή αποδοτικότητα είναι προτεραιότητες
5 Φεβρουαρίου, 2017
Μαζικές διαμαρτυρίες στην Ρουμανία εναντίον της κυβέρνησης
5 Φεβρουαρίου, 2017

Άγκυρα: Προσφυγικό, Συρία και Κυπριακό στην ατζέντα της επίσκεψης Μέρκελ

Η Τουρκία είναι για την ΕΕ «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα, δήλωσε σε μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Με την πρόθεση να προωθήσει θέματα όπως το προσφυγικό, την εκεχειρία στην Συρία αλλά και το Κυπριακό η καγκελάριος Mέρκελ επισκέπτεται την Άγκυρα. Είχε προηγηθεί, την Τετάρτη, επικοινωνία της καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η Τουρκία είναι για την ΕΕ «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα, δήλωσε σε μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Στόχος της επίσκεψης της καγκελαρίου στην Άγκυρα είναι να καταλήξει με τους Τούρκους συνομιλητές της σε «κοινές λύσεις» στη βάση κοινών συμφερόντων. Εκτός από τα διμερή θέματα και τη συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, την κατάσταση στη Συρία αλλά και το Κυπριακό.

Περισσότερα εδώ.