Πόσο θα κοστίσει το Brexit στη Βρετανία;
12 Φεβρουαρίου, 2017
Η ΕΕ υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου κατώτατου μισθού
12 Φεβρουαρίου, 2017

Οι ασιατικές οικονομίες ψηφίζουν ΕΕ των 27 μετά το Brexit

Οι μεγαλύτερες  ασιατικές οικονομίες επεσήμαναν την Τετάρτη (8 Φεβρουαρίου) ότι η προσοχή τους θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην μετά το Brexit ΕΕ των 27, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων που θα προκύψουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρέσβεις από την Ινδία – μια από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου – και το Βιετνάμ, μια ραγδαίως αναπτυσσόμενη οικονομία του ASEAN, μίλησαν σε μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τίτλο «Brexit -Επιπλοκές για την Ασία: Ανάπτυξη ή Πτώση;». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ασιατικών Σπουδών.

Αυτό που διακυβεύεται είναι ένα σημαντικό στοίχημα της συντηρητικής κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, της οποίας τα ηγετικά στελέχη αναφέρονται συχνά και αφορά την οικοδόμηση νέων οικονομικών δεσμών με την «Κοινοπολιτεία» (πρώην Βρετανική Αυτοκρατορία) ως έναν από τους νέους εμπορικούς ορίζοντες που ανοίγονται με το Brexit. Αλλά στην πραγματικότητα, ούτε η Ινδία (πρώην αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου), ούτε το Βιετνάμ (έτοιμη να επικυρώσει μια σημαντική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ) με την ΕΕ) φαίνεται να επιθυμούν μια πιο ενεργητική στάση όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ.

Περισσότερα εδώ.