Ομιλία του Προέδρου κ. Γιούνκερ για την παρουσίαση της Λευκής Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης
9 Μαρτίου, 2017
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ “ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ”
11 Μαρτίου, 2017

Προκήρυξη «Μαθητικού Διαγωνισμού ζωγραφικής, σκίτσου, κόμικ»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου (https://www.europedirect-northaegean.gr) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου και τους Πρεσβευτές (Ambassadors) του προγράμματος Teachers for Europe (http://www.teachers4europe.gr/) του Β. Αιγαίου, προκηρύσσει Μαθητικό Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας (Ζωγραφικής, Σκίτσου, Κόμικ με θέμα «Η Ευρώπη απ’ την αρπαγή της μέχρι σήμερα».

Στόχος του Διαγωνισμού είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ό,τι αφορά στην πορεία της Ευρώπης μέσα στην Ιστορία και αφετέρου στη δραστηριοποίηση των μαθητών, ώστε αυτοί να εκφράσουν καλλιτεχνικά τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, να αναδείξουν τις ικανότητές τους με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με μία ζωγραφιά, ένα σκίτσο ή κόμικ  (στο χέρι ή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή), διαστάσεων μιας σελίδας Α4. Στις εικαστικές δημιουργίες, που δεν θα φέρουν κανένα διακριτικό σημείο, θα επισυνάπτεται μια επιπλέον σελίδα, στην οποία θα αναγράφεται το πλήρες όνομα του μαθητή και του σχολείου του.

Τα έργα των μαθητών, που θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα συγκεντρωθούν από τον Διευθυντή του κάθε σχολείου και θα αποσταλούν ταχυδρομικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου,  Ελ. Βενιζέλου 26, 81132, Μυτιλήνη το αργότερο μέχρι τις 20/05/2017.

Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν ανά βαθμίδα από Καλλιτεχνική Επιτροπή, που θα συσταθεί. Όσα έργα διακριθούν, θα βραβευτούν με τιμητικό έπαινο, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου και αναμνηστικά δώρα από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Όλα τα έργα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Europe Direct Βορείου Αιγαίου ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνει έκθεση με όλα τα έργα υπό την αιγίδα του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.