O Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τους ηγέτες της ΕΕ πριν από την Σύνοδο της Ρώμης
12 Μαρτίου, 2017
Η Πολωνία επιβεβαίωσε την αντίρρηση της στην ανανέωση της θητείας του Τουσκ
12 Μαρτίου, 2017

Ο Ορμπάν αποκαλεί την «εθνική ομοιογένεια» απαραίτητη για την επιτυχία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε χθες (28 Φεβρουαρίου) ότι η «εθνική ομοιογένεια» είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική επιτυχία της χώρας, σε μια νέα του δριμεία επίθεση εναντίον της εισροής εργαζόμενων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Απευθυνόμενος στο ουγγρικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας στη Βουδαπέστη, ο Ορμπάν είπε ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσει την οικονομική ανάπτυξη και «να ενισχύσει την αξία» της «πατρίδας».

Ο πληθυσμός της Ουγγαρίας, όπως και εκείνος πολλών ευρωπαϊκών εθνών, είναι ένα μείγμα από διαφορετικές εθνοτικές καταγωγές, αλλά ο Ορμπάν, του οποίου το κόμμα Fidesz είναι συνδεδεμένο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), δήλωσε ότι αυτή η πολυμορφία «είναι μέσα σε μια ορισμένη ζώνη εθνοτικά … εντός ενός πολιτισμού». Ο Ορμπάν, θαυμαστής του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αποκαλέσει το κύμα των κυρίως μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη από το 2015, μια απειλή για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της ηπείρου και έχει κατασκευάσει στα σύνορα φράχτες για να προσπαθήσει να τους κρατήσει εκτός.

Περισσότερα εδώ.