ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ “ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ”
11 Μαρτίου, 2017
O Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τους ηγέτες της ΕΕ πριν από την Σύνοδο της Ρώμης
12 Μαρτίου, 2017

Διάζωμα: ένα διαχρονικό ταξίδι στον πολιτισμό της Ελλάδας #EU4U

Το #EU4U είχε τη χαρά να συνομιλήσει την Τρίτη, 28/02 με τον Πρόεδρο και την ψυχή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο.

Σε ζωντανή μετάδοση από το www.europeforall.gr και την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συζήτηση και να στείλουν τις ερωτήσεις τους με το #EU4U.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του τέως Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και με την καθοριστική συμμετοχή τριών «οικογενειών» που αποτελούν τα συστατικά του στοιχεία: την οικογένεια της αρχαιολογικής κοινότητας (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές, συντηρητές κλπ), την οικογένεια των καλλιτεχνών και των διανοουμένων της χώρας και την οικογένεια των τοπικών κοινωνιών (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πολίτες).

Με όχημα τους πολίτες και τις ιδέες τους αναπτύσσεται ένα κίνημα πολιτών για τα αρχαία θέατρα που δυναμώνει και πλουτίζεται κάθε μέρα. Με αυτή τη δυναμική τα μνημεία γίνονται το επίκεντρο δύο σημαντικών ιστορικών συναντήσεων: με την κοινωνία των πολιτών από τη μια μεριά και με την οικονομία του τουρισμού, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, από την άλλη. Η κοινωνικοποίηση των μνημείων, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδος, είναι ο μεγάλος οραματικός στόχος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Περισσότερα εδώ.