Η ΕΕ αποκάλυψε το σχέδιο της για την ανοικοδόμηση της Συρίας
21 Μαρτίου, 2017
Ανακούφιση στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών
21 Μαρτίου, 2017

Το ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τις αποδυναμωμένες τροποποιήσεις της Οδηγίας για τα όπλα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στην Ολομέλεια χθες (14 Μαρτίου) τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα της ΕΕ, αλλά το συμφωνηθέν κείμενο απέχει πολύ από αυτό που είχε αρχικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μυαλό της. Η EurActiv Γερμανίας αναφέρει.

Στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση επεδίωξε να κλείσει τα κενά στην ισχύουσα νομοθεσία της σχετικά με τα όπλα. Οι τροπολογίες που εγκρίθηκαν χθες στην οδηγία του 1991 περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για τα αποχαρακτηρισμένα όπλα και τα ψυχολογικά τεστ στους υποψήφιους ιδιοκτήτες. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που εγκρίναμε ένα κείμενο το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των νόμιμων ιδιοκτητών όπλων και το οποίο έχει επίσης καλύψει κάποια νομικά κενά», δήλωσε η εισηγήτρια Vicky Ford (ΕΛΚ) μετά την ψηφοφορία. Επέμεινε ότι η αρχική πρόταση που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιείχε «δυστυχώς, πολλά λάθη» και ότι έπρεπε να «ξαναγραφεί από την αρχή».

Το κείμενο το οποίο συμφωνήθηκε χτες επιτυγχάνει συμβιβασμό μεταξύ της βελτίωσης της ασφάλειας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των σκοπευτών, των κυνηγών και των συλλεκτών, η Ford εξήγησε.

Περισσότερα εδώ.