«Συμμετοχή σε Τηλεοπτική Εκπομπή»
24 Νοεμβρίου, 2018
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι οι πολίτες ανησυχούν για τις παρεμβάσεις πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές  
26 Νοεμβρίου, 2018

«Πολίτης και Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτική Εκδήλωση για νέους και εκπαιδευτικούς στη Σάμο»

Το Europe Direct  Βορείου Αιγαίου ,στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση των  πολιτών  για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους στόχους της, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τους νέους, διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου με θέμα: «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα- Ευρώπη, Προκλήσεις και Προοπτικές».

 

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός,  να ενημερωθεί το κοινό για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς,  για τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από την ευρωπαϊκή μας Ιθαγένεια και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αφετέρου,  να ενημερωθούν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του 2019 και να τονισθεί η σημασία της συμμετοχής τους σ΄αυτές, διότι με τη συμμετοχή τους μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

 

Στην εκπομπή συμμετείχαν οι κκ.:

 

Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών  του Πανεπιστημίου  Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος  του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Μανούσος Μαραγκουδάκης, Καθηγητής Συγκριτικής Κοινωνιολογίας  του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Στο πρώτο μέρος  πραγματοποιήθηκαν οι  εισηγήσεις των ομιλητών ενώ στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους μαθητές και καθηγητές,  οι οποίοι έθεσαν ποικίλα ερωτήματα προς τους ομιλητές. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να προκληθεί μία επικοδομητική συζήτηση, να διεξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα αλλά και να δοθεί τροφή για περαιτέρω σκέψεις και προβληματισμό.Ηταν μια ιδαίτερα επιτυχήμενη εκδήλωση, καθώς  οι νέοι είχαν ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση θέτοντας πολλούς προβληματισμούς τους και ερωτήσεις.