29-30/11 #EUandU – Ξυπνάει το Μέλλον μέσα σου – Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.
27 Νοεμβρίου, 2019
Ακρόαση για το Μέλλον της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές
4 Δεκεμβρίου, 2019

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει τις κλιματικές φιλοδοξίες σε ηγέτες από όλο τον κόσμο

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP25) την πρώτη ημέρα της θητείας της, και εκφωνεί ομιλία στην εναρκτήρια σύνοδο των ηγετών σήμερα. Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν δήλωσε στην ομιλία της σήμερα το πρωί: «Σε δέκα ημέρες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Στόχος μας είναι να καταστούμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, πρέπει να δράσουμε τώρα, πρέπει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας τώρα. Επειδή γνωρίζουμε ότι η μετάβαση αυτή απαιτεί εναλλαγή των γενεών.» Η ομιλία της έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο εδώ.

Η COP25 φέρνει σε επαφή κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών προκειμένου να εργαστούν πάνω στο εγχειρίδιο κανόνων για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού και να δώσουν ώθηση σε πιο φιλόδοξους στόχους τα επόμενα χρόνια. Η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050 αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της παρούσας Επιτροπής. Η Διάσκεψη της Μαδρίτης θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το μόνο στοιχείο που παραμένει σε εκκρεμότητα από το «εγχειρίδιο κανόνων του Κατοβίτσε»: στις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εθελοντική συνεργασία και τους μηχανισμούς που βασίζονται στην αγορά βάσει του άρθρου 6 της συμφωνίας του Παρισιού. Θα προχωρήσουν οι εργασίες στους τομείς της αλιείας, των ωκεανών, της χρηματοδότησης, της διαφάνειας της δράσης για το κλίμα, των δασών και της γεωργίας, της τεχνολογίας, της ανάπτυξης ικανοτήτων, της απώλειας και ζημίας, των αυτοχθόνων πληθυσμών, των πόλεων και της ισότητας των φύλων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.