Climate change: new rules agreed to determine which investments are green
17 Δεκεμβρίου, 2019
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευκαιρίες της Πολιτικής Συνοχής, Συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
21 Δεκεμβρίου, 2019

Ημερίδα με θέμα: «Δέκα χρόνια από την θέση σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβώνας»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct) πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: « Δέκα χρόνια από την θέση σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβώνας».
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., αποτελείτο από τις εισηγήσεις Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: « Η Συνθήκη της Λισσαβώνας και οι συνέπειες της 10 χρόνια μετά την εφαρμογή της», με παρεμβάσεις από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου, κ. Παναγιώτη Γρηγορίου  και τον κ. Αντώνη Καϊλή, πρώην Στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κας. Χρυσής Βιτσιλάκη, της Αντιπρυτάνισσας Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, κας. Μαρίας Μαύρη και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ακόμη, χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος απηύθυναν, ο κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, καθώς και η κα. Christine Verger, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Jacques Delors.

Μετά ακολούθησε συζήτηση με θέμα: « Εφαρμογές της Συνθήκης της Λισσαβώνας, 10 χρόνια μετά την υιοθέτηση της. Μια θεσμική, νομική και πολιτική αποτίμηση», ανάμεσα στον καθηγητή, κ. Παναγιώτη Γρηγορίου, τον κ. Στέλιο Περράκη, Ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, την κα. Φιλίππα Χατζησταύρου, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Αριστείδη Ψαρρά, Επικεφαλής της Ομάδας Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στον κ. Ευάγγελο Μυρσινιά, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Αντώνης Καϊλής, πρώην Στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και αναμεταδόθηκε από το TV Μυτιλήνης.