ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ 585 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ
25 Ιουνίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Δηλώσεις του ΥΕ/ΑΠ Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
25 Ιουνίου, 2020

Γωνία Μάθησης: Παίξε-Δίδαξε-Ανακάλυψε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι περιλαμβάνει;
Η Γωνία της μάθησης είναι μια διαδραστική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε επιμορφωτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προμηθεύσεις τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα πιο ενδιαφέρον τρόπο, αλλά και να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που αυτή τους προσφέρει.

Είμαι μαθητής/τρια. Τι μου προσφέρει η «Γωνία της Μάθησης»;
Στην ιστοσελίδα της Γωνίας της Μάθησης μαθητές τις πρωτοβάθμιας και τις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν εδώ παιχνίδια, διαγωνισμούς αλλά και βιβλία δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο, στην τάξη ή στο σπίτι. Μπορούν ακόμη να μάθουν σχετικές πληροφορίες για σπουδές ή για τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Είμαι εκπαιδευτικός. Πως με βοηθά η « Η Γωνία της Μάθησης»;
Εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να εισάγεται γνώσεις στους μαθητές σας για το πώς λειτουργεί η ΕΕ, εδώ θα βρείτε διδακτικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες ώστε να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν καλύτερα την ΕΕ. Εκτός από την αναζήτηση έμπνευσης για το σχεδιασμό της διδασκαλία σας, εδώ μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα σχολεία αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη την Ε.Ε και να ανταλλάξετε όσο αναφορά την εκπαιδευτική διδασκαλία ή ακόμη και ανταλλαγές μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.