«Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού με αφορμή την Καμπάνια «Time to Move» που διοργάνωσε το Europe Direct της Κομοτηνής»
8 Νοεμβρίου, 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Η 5Η ΕΥΡΩ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
9 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Συγχαίρω θερμά τον κ. Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και προσβλέπω σε συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατό.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φίλοι και σύμμαχοι και οι πολίτες μας συνδέονται με βαθύτατους δεσμούς. Μαζί έχουμε οικοδομήσει μια μοναδική διατλαντική εταιρική σχέση που βασίζεται στην κοινή μας ιστορία και στις κοινές αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανοικτής οικονομίας. Αυτή η εταιρική σχέση στηρίζει επί δεκαετίες τη βασιζόμενη σε φιλελεύθερους κανόνες διεθνή τάξη και παραμένει πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

 

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να μεταβάλλεται και εμφανίζονται νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, η ανανεωμένη μας εταιρική σχέση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα Κυβέρνηση και το νέο Κογκρέσο για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και ιδίως την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και των κοινωνικών και οικονομικών της επιπτώσεων, την κοινή μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, την προαγωγή ενός ψηφιακού μετασχηματισμού που ωφελεί τους ανθρώπους, την ενίσχυση της κοινής μας ασφάλειας και τη μεταρρύθμιση του βασιζόμενου σε κανόνες πολυμερούς συστήματος.

 

Press Release in English