ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – #40ΕΛΛΑΔΑΕΕ – “ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ” – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ
5 Απριλίου, 2021
«Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: Η Πανδημία του Covid-19 και η Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη. Η περίπτωση του Βορείου Αιγαίου»
7 Απριλίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΕ” – ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ – ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οργάνωσε συζήτηση στην οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι πέντε Ελληνίδες ευρωβουλευτές με θέμα “Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης – 40 χρόνια Ελλάδα-ΕΕ”.

 

Τι έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα; Έχει ραγίσει η γυάλινη οροφή της μισθολογικής ανισότητας; Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε θέσεις ευθύνης; Η πανδημία της COVID-19 θα πάει πίσω τον αγώνα για ισότητα; Τι προσδοκούμε για τα επόμενα 40 χρόνια;

 

Η Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, η Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ), η Εύα Καϊλή (Σ&Δ) και η Έλενα Κουντουρά (Η Αριστερά) με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Έλις Κις και παρεμβάσεις των πρώην ευρωβουλευτών και υπουργών Μαριέττας Γιαννάκου και Μυρσίνης Ζορμπά έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στα σημαντικά και επίκαιρα αυτά ερωτήματα.

 

Συντονιστείτε τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 18:00 στο κανάλι του YouTube ή στη σελίδα του Facebook του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Με τη διαδικτυακή αυτή συζήτηση, ολοκληρώθηκε ένας μήνας δράσεων, αφιερωμένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας και την επίτευξη της ισότητας των φύλων.

 

Αναλυτικά όλες οι δράσεις του Μαρτίου 2021:

 

·         Ακούστε το 5ο επεισόδιο της σειράς podcast «Οι εθελοντές ρωτούν τους ευρωβουλευτές» σχετικά με την ισότητα των φύλων στην ΕΕ με τον Δημοσθένη Γκούρη και την Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, αντιπρόεδρο της επιτροπής  Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Ισότητας των Φύλων του EK, (FEMM). (8/3/2021)

 

·         Ειδική εκδήλωση “Ελλάδα 40 χρόνια Ευρωπαία”: Μεταξύ άλλων ομιλητών οι ευρωβουλευτές Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Έλενα Κουντουρά συζητούν για την ενότητα, την ισότητα, το κράτος δικαίου και τις αξίες με συντονισμό της δημοσιογράφου Έλενας Παπαδημητρίου. (12/03/2021)

 

·         Διακοινοβουλευτική συζήτηση με θέμα “Είμαστε δυνατές: Γυναίκες που πρωτοστατούν στην μάχη κατά της νόσου COVID-19” με εναρκτήριες δηλώσεις των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, David Sassoli και Ursula von der Leyen, κεντρική ομιλία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ομιλία της Evelyn Regner, προέδρου της επιτροπής FEMM για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Ισότητα των Φύλων. (4/03/2021)

 

·         Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στην ολομέλεια της συνόδου του ΕΚ στις Βρυξέλλες με βιντεοσκοπημένα μηνύματα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris, και της προέδρου της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern. (8/03/2021)  

 

·         Facebook Live event: Η πρόεδρος της FEMM, Evelyn Regner, απαντά σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας στην ΕΕ. (10/03/2021)

 

·         Instagram Live event: H πρόεδρος της FEMM, Evelyn Regner, συζητά με το μοντέλο, influencer και ακτιβίστρια Anja Rubik για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την ισότητα των φύλων. (9/03/2021)

 

·         Ειδική ιστοσελίδα του ΕΚ για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας 2021

 

·         Ιστορική Αναδρομή: Τα ορόσημα στον αγώνα της ΕΕ για τα δικαιώματα των γυναικών (βίντεο)

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα