Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους μαθητές του ΓΕΛ & Γυμνασίου Μούδρου στην Λήμνο
12 Απριλίου, 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (TRAN) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
12 Απριλίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ (BUDG) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) θα συνεδριάσει τις ερχόμενες μέρες: Δευτέρα, 12 Απριλίου 14:45-16:30, Τρίτη, 13 Απριλίου 17:45-18:45 και Τετάρτη, 14 Απριλίου 14:45-16:15 (έκτακτη συνεδρίαση) (ώρες Ελλάδας).

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνεδριάσεις μέσω live streaming εδώ (Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ). Πλήρης ατζέντα και έγγραφα της ημερήσιας διάταξης διαθέσιμα εδώ.

 

Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξη:

 

·         Κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την υποστήριξη 22 χωρών

 

Στις 12 Απριλίου η επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) θα συζητήσει την πρόταση έκθεσης της Eider Gardiazabal (Σ&Δ, Ισπανία) σχετικά με πρόταση κινητοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την παροχή στήριξης σε Ελλάδα και Γαλλία για φυσικές καταστροφές και 17 άλλα κράτη-μέλη και 3 χώρες προς ένταξη για την υγειονομική κρίση της COVID-19.

 

Η εισηγήτρια θα προτείνει γρήγορη υιοθέτηση της προτεινόμενης απόφασης η οποία θα ξεκλειδώσει σχεδόν 87 εκατομμύρια ευρώ για φυσικές καταστροφές σε Ελλάδα και Γαλλία και πάνω από 397 εκατομμύρια ευρώ για στήριξη σε θέματα που αφορούν την COVID-19. Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ δημιουργήθηκε ως μηχανισμός στήριξης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και το 2020, με την πανδημία της COVID-19, διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής του ώστε να συμπεριλαμβάνει επείγουσες υγειονομικές κρίσεις υπό την Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

 

Η ψηφοφορία για την έκθεση της επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) θα λάβει χώρα στις 10 Μαΐου.