ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ 19/4
12 Απριλίου, 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ (BUDG) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
12 Απριλίου, 2021

Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους μαθητές του ΓΕΛ & Γυμνασίου Μούδρου στην Λήμνο

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργάνωσε Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους μαθητές του Λυκείου & του Γυμνασίου  Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» στην Λήμνο, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 10.00, μέσω της πλατφόρμας του Webex.

Οι 30 μαθητές ανέλαβαν τους ρόλους των Αρχηγών των Πρωθυπουργών ή των Προέδρων των κρατών μελών, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπάτου Εκπροσώπου επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής.

Η ολομέλεια είχε ως θέμα «Το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό και οι ειδικές συνθήκες διαχείρισης του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν τόσο η γνωριμία μαθητών με την δομή και την λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ιδίως την εμπλοκή του στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και η συζήτηση γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα, που αφορά άμεσα στην τοπική κοινωνία των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Οι μαθητές υιοθετώντας τους εν λόγω ρόλους, εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό ζήτημα, έχοντας μελετήσει σχετική βιβλιογραφία για τη στάση των χωρών μελών  της Ε.Ε. σε σχέση με το μεταναστευτικό

Με αυτόν τον διαδραστικό τρόπο οι μαθητές κατανόησαν το τρόπο λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.