ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ
18 Ιουνίου, 2021
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ DAPHNE CARUANA GALIZIA – ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
18 Ιουνίου, 2021

Έρευνα Ευρωβαρόμετρου: ευρεία στήριξη για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, ορισμένα όμως τμήματα του πληθυσμού παραμένουν διστακτικά

Αθήνα, 18/06/2021

 

 

Η τελευταία έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου δείχνει ότι τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της ΕΕ (75%) θεωρούν τα εμβόλια της νόσου COVID-19 ως τον μοναδικό τρόπο για τον τερματισμό της πανδημίας.

Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69%) έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ το 79% σκοπεύουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ενώ, όσον αφορά την ηλικία των ερωτηθέντων, εκείνοι που είναι κάτω των 45 ετών εμφανίζονται πιο διστακτικοί.

Κατά μέσο όρο, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της πρόσβασης σε εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 στη χώρα τους. Μια σχετική πλειοψηφία εκφράζει την ικανοποίησή της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ διαχειρίστηκε τη στρατηγική εμβολιασμού (47% ικανοποιημένοι, 45% δυσαρεστημένοι). Οι γνώμες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης αυτής της στρατηγικής από τις εθνικές κυβερνήσεις είναι ελαφρώς πιο επικριτικές (46% ικανοποιημένοι, 49% δυσαρεστημένοι).

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου, η οποία διεξήχθη μεταξύ 26.106 ατόμων από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2021, είναι διαθέσιμα εδώ.

Πηγη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα