ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
23 Ιουνίου, 2021
ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ
24 Ιουνίου, 2021

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙI – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΕΝΑΡΞΗ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ Ιουνίου ΙΙ

 

https://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20210623PHT06815/20210623PHT06815_original.jpg

Ο Πρόεδρος Sassoli κήρυξε την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας (23-24 Ιουνίου, Βρυξέλλες)

© European Union 2021 – EP

 

Διαθέσιμο στα

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-en.pnghttp://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-fr.pnghttp://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-hu.png

ΣΎΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΈΛΕΙΑΣ

«Οι κατάφωρες παραβιάσεις του κράτους δικαίου από τα κράτη μέλη πρέπει να τιμωρούνται», δήλωσε ο Πρόεδρος Sassoli κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας του Ιουνίου ΙΙ στις Βρυξέλλες.

Σε συνέχεια του ψηφίσματος του Κοινοβουλίου της 10ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος απηύθυνε επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen βάσει του άρθρου 265 της ΣΛΕΕ, καλώντας την Επιτροπή να διασφαλίσει την πλήρη και άμεση εφαρμογή του κανονισμού για την προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ από παραβιάσεις του κράτους δικαίου. «Οι κατάφωρες παραβιάσεις από ορισμένα κράτη μέλη πρέπει να τιμωρούνται. Εάν χρειαστεί, θα αναλάβουμε δράση ενώπιον του Δικαστηρίου», δήλωσε ο Πρόεδρος Sassoli.

Μετά την Παγκόσμια Ημέρα Αμυοτροφικής Σκλήρωσης (ALS), τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Sassoli εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είναι αναγκαίο και καθήκον να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα σχετικά με τα αίτια και τη θεραπεία αυτής της σοβαρής νόσου, πρόσθεσε.

Για τις τροποποιήσεις της ημερήσιας διάταξης και λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή της συνόδου της ολομέλειας, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα