ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙI – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ
24 Ιουνίου, 2021
ΝΕΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ
24 Ιουνίου, 2021

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Σύνοδος ΕΕ: επιτάχυνση της ανάκαμψης και μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ζητά το ΕΚ

https://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20210623PHT06822/20210623PHT06822_original.jpg

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με τον Επίτροπο Šefčovič και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Zacarias

εκ μέρους του Συμβουλίου ©EP-2021

Διαθέσιμο στα

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-en.pnghttp://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-fr.pnghttp://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-it.png

ΣΎΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΈΛΕΙΑΣ

 

Οι ευρωβουλευτές παρουσίασαν τις προσδοκίες τους για το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολλοί άδραξαν την ευκαιρία για να απαιτήσουν εγγυήσεις για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σε συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ana Paula Zacarias εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου, αρκετοί ευρωβουλευτές επέκριναν την προσφάτως εγκριθείσα ουγγρική νομοθεσία που απαγορεύει την διαμοίραση περιεχομένου σε ανηλίκους που θεωρείται ότι προάγει την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου. Προέτρεψαν το Συμβούλιο και την Επιτροπή να εφαρμόσουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διαδικασίες για την προστασία του κράτους δικαίου.

Όσον αφορά την ατζέντα των ηγετών της ΕΕ για τη συνάντησή τους στις 24-25 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την ομαλή εφαρμογή της στρατηγικής ανάκαμψης για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση που προκάλεσε η νόσος COVID-19. Αρκετοί ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της για τη μετανάστευση και το άσυλο και ενθάρρυναν τα κράτη μέλη να επεξεργαστούν τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο σύμφωνο που υπέβαλε η Επιτροπή. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τη Ρωσία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συζήτηση εδώ.