ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
25 Ιουνίου, 2021
Δελτίο Τύπου – ΦΠΑ: οι νέοι κανόνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ΕΕ θα απλουστεύσουν τη ζωή των εμπόρων και θα εισαγάγουν μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές
28 Ιουνίου, 2021

ΑΛΕΡΤ – ΤΙ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ Η ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ COVID-19 – ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, 15:45-17:15 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΛΕΡΤ

 

Τι διδάχθηκε η ΕΕ από την υγειονομική κρίση της COVID-19

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, 15:45-17:15 (ώρες Ελλάδας)

ENVI 

 

 

Οι ευρωβουλευτές θα υποβάλουν ερωτήσεις στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, σχετικά με την πρόσφατη ενδιάμεση αξιολόγηση της  Επιτροπής για την ανταπόκριση της ΕΕ στην πανδημία.

 

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) σχετικά με την πρόσφατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19 καθώς και τα πρώτα διδάγματα που έχουν προκύψει λόγω ελλείματος ετοιμότητας και οργάνωσης στον τομέα των πανδημιών.

 

Πότε; Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, 15:45-17:15 (ώρες Ελλάδας)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αίθουσα József Antall 4Q2 και μέσω τηλεδιάσκεψης

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά εδώ

 

Ιστορικό

 

Κατόπιν αιτήματος των ηγετών της ΕΕ, η Επιτροπή παρουσίασε στις 15 Ιουνίου Eνημέρωση σχετικά με τα πρώτα διδάγματα που προέκυψαν από τη διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 τους τελευταίους 18 μήνες. Τα δέκα διδάγματα που αναφέρονται δε δίνουν την πλήρη εικόνα παρά μια πρώτη ματιά σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Το θέμα ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Ιουνίου. Η Επιτροπή αναμένεται να δώσει συνέχεια με συγκεκριμένα μέτρα στο δεύτερο μισό του 2021.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα