ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
17 Μαΐου, 2021
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 17- 20 ΜΑΪΟΥ 2021
18 Μαΐου, 2021

Εκδήλωση με το Γενικό Λύκειο Μούδρου με θέμα: «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;»

Μυτιλήνη, 18/05/2021

Δελτίο Τύπου

 

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε στην Εκδήλωση με θέμα: «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;», που διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Μούδρου, την Δευτέρα 17 Μαίου 2021, ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης και της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα για την Ελλάδα, 40 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ. Σημαντική αναφορά έγινε, από τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Γρηγορίου, Διευθυντή του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, στην Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Λήμνου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, κ. Τίμος Θεοφανέλλης, Μέλη του Δικτύου Τeachers 4 Europe, εκπαιδευτικοί από σχολεία του Εξωτερικού που είχαν συνεργαστεί μέσω του προγράμματος Erasmus+, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου του Μούδρου και οι Junior Ambassadors του σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους για τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η Ευρώπη, έργα μείζονος σημασίας που έχουν γίνει στην περιοχή τους με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ αλλά και έργα που έχουν βοηθήσει την βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του σχολείου τους.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Web x.

Η εκδήλωση έληξε με τις θετικές εντυπώσεις όλων και την έκφραση της επιθυμίας των μαθητών για εκ νέου μάθημα για την Ε.Ε.