Η ΕΕ καθυστερεί τη δέσμευση για τη διενέργεια ανεξάρτητων ελέγχων στις εκπομπές οχημάτων
5 Δεκεμβρίου, 2016
Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Πιερ Μοσκοβισί
5 Δεκεμβρίου, 2016

Πιτέλα ο υποψήφιος πρόεδρος των Σοσιαλιστών για την Ευρωβουλή;

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προετοιμάζονται για «σφοδρή αντεπίθεση» κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με στόχο να διασφαλίσουν ότι θα εκπροσωπηθούν τουλάχιστον σε ένα από τα κορυφαία πόστα της ΕΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της EurActiv.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Τζιάνι Πιτέλα, ηγέτης της ομάσας σοσιαλδημοκρατών στο Κοινοβούλιο, αυτή τη στιγμή ηγείται συνομιλιών με σοσιαλιστές αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης σχετικά με μια συντονισμένη «συνολική στρατηγική» μετά την απόφαση του Μάρτιν Σούλτς να παραιτηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο Ιταλός πολιτικός έχει ήδη μιλήσει με τον Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, καθώς και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο στόχος, η πηγή εξήγησε, είναι να «αποφευχθεί ένα μονοπώλιο του ΕΛΚ, επειδή αυτό θα αφήσει σοσιαλιστές που έχει την πλειοψηφία σε κυβερνητικό επίπεδο χωρίς αντιπροσώπευση».

Πιτέλα ο επόμενος Πρόεδρος;

Επιπλέον, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των σοσιαλδημοκρατών στο Κοινοβούλιο ζήτησαν αυτή την εβδομάδα από τον Πιτέλα να κατέβει για την Προεδρία της Ευρωβουλής, κάτι που βλέπει θετικά, όπως πληροφορήθηκε η EurActiv.

Είναι ένας «μαχητής που χρειαζόμαστε» είπε στην EurActiv.com μια υψηλόβαθμη πηγή των σοσιαλιστών, προσθέτοντας ότι οι σοσιαλιστές της ΕΕ είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να δρομολογήσουν μια «αντεπίθεση».

Ο Πιτέλα αύριο θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου και αναμένεται να παρουσιάσει την απάντηση των σοσιαλιστών στις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τη μελλοντική Προεδρία του Κοινοβουλίου.

Περισσότερα εδώ.