ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΜΦΙΛΩΝ
5 Δεκεμβρίου, 2016
Τα Βαλκάνια με νέα στρατηγική για την ένταξη τους στην ΕΕ
6 Δεκεμβρίου, 2016

Οριστικό τέλος στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Tίτλοι τέλους έπεσαν στο πολύκροτο σίριαλ στο αποκρατικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, με το υπουργείο Ενέργειας να ανακοινώνει επισήμως το ναυάγιο με τους Αζέρους της SOCAR και τους Ιταλούς της Snam.

Το υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης λόγω διαφωνίας στο τίμημα που εξέφρασε το επενδυτικό σχήμα, μετά την απομείωση της αξίας της εταιρείας που επέφεραν οι ρυθμίσεις Σκουρλέτη για την τιμολόγηση των υπηρεσιών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε κατοχυρωθεί στο εν λόγω σχήμα από το 2014 με συνολικό τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το κλίμα στις συζητήσεις ήταν μεν «εποικοδομητικό», ωστόσο, «η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό».

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν» σημειώνει το ΥΠΕΝ.

Περισσότερα εδώ.