Στήριξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και της καθημερινής ζωής των Ευρωπαίων: «Συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας»
6 Δεκεμβρίου, 2016
Κάτω από το 10% η ανεργία στην Ευρωζώνη
6 Δεκεμβρίου, 2016

Πάνος Καρβούνης: “Δεν υπάρχει περίπτωση 4ου μνημονίου”

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μίλησε για την επίσκεψη του Επιτρόπου P. Moscovici στην Αθήνα, στο Action FM και τον δημοσιογράφο Χρ. Κώνστα (30/11/2016).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης δήλωσε ότι τo μήνυμα της επίσκεψης του κ. Moscovici στην Αθήνα είναι θετικό. “Ήταν μια επίσκεψη επί της ουσίας”, είπε χαρακτηριστικά. Σε σχετική ερώτηση ο ίδιος επεσήμανε ότι “βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει να δοθεί έπειτα όλη η προσοχή στα θέματα του χρέους. Αποτελεί επιθυμία τόσο της Ελλάδας όσο και των θεσμών”. Αναφορικά με τα εργασιακά θέματα, κατά τα λεγόμενα του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας “έγινε προσπάθεια ώστε να κλείσουν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου”. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση 4ου μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καρβούνης επανέλαβε τη δήλωση του κ. Moscovici σύμφωνα με την οποία “Τρία μνημόνια είναι ήδη πολλά. Θα ήθελα τελειώνοντας τη θητεία μου το 2019 να έχω όλες τις χώρες της ευρωζώνης στο ίδιο επίπεδο, χωρίς καμία να είναι σε μνημόνιο”. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρώην Επιτρόπου και νυν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας που έχει ορίσει ο Πρόεδρος Juncker  για τις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του Brexit, κ. Barnier στην Ελλάδα, την 1η/12. Όπως είπε ο κ. Καρβούνης “κάνει το γύρο των πρωτευουσών της ΕΕ για να καταγράψει τα  προβλήματα που τίθενται από το Brexit σε κάθε χώρα”.

Περισσότερα εδώ.