Φιλανδία: Πρώτη χώρα στην ΕΕ που υιοθετεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
16 Ιανουαρίου, 2017
Ξανά υποψήφιος ο Δημήτρης Παπαδημούλης για το Προεδρείο του ΕΚ
16 Ιανουαρίου, 2017

Erasmus: Οι φιλοευρωπαίοι ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης

Το Erasmus έκλεισε αισίως τα 30 και οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει  μια σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση του προγράμματος. Εξαιρετικά δημοφιλής και αναμφισβήτητα επιτυχημένο, το Erasmus είναι σήμερα προσβάσιμο σε μόλις 7% των νέων, όπως αναφέρει η EurActiv Γαλλίας.

«17 δις € από ένα € 1 τρις του προϋπολογισμού δεν είναι αρκετά για αυτό το σημαντικό εργαλείο πολιτικής αγωγής», δήλωσε ο Αρλέμ Ντεζίρ, Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Όπως και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην 30η επέτειο στο Παρίσι χθες (9 Ιανουαρίου),έτσι και ο Ντεζίρ πιστεύει ότι η επιτυχία του προγράμματος Erasmus είναι μια σαφής ένδειξη για περισσότερη χρηματοδότηση.

Η επετειακή εκδήλωση συγκέντρωσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων υπουργών παιδείας, εργασίας και ευρωπαϊκών υποθέσεων, καθώς και τον Ιταλό υπουργό Σάντρο Γκόζι και το Γάλλο Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Το Erasmus έχει αλλάξει πολύ από το μέτριο ξεκίνημά του ως ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών πριν από τρεις δεκαετίες. Έκτοτε, συνολικά πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων 600.000 από τη Γαλλία. Και ο αριθμός αυτός επιταχύνεται.

Περισσότερα εδώ.