Γιούνκερ: Πήραμε πολλά και δώσαμε λίγα στους Ελληνες
23 Μαΐου, 2016
Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο
23 Μαΐου, 2016

Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να έχουμε συμφωνία-Πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος

«Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε συμφωνία» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, καθώς εντείνονται οι διεργασίες ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Τρίτη.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος.

Επισήμανε συγκεκριμένα ότι η πλευρά που ζητά βαθιά αναδιάρθρωση άμεσα έχει «μετριάσει» τις θέσεις της, ενώ ταυτόχρονα και η άλλη πλευρά, που υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε τώρα με το ζήτημα του χρέους, έχει «μετακινηθεί λίγο». «Έτσι μειώνεται το χάσμα», συμπλήρωσε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο ίδιος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της συζήτησης για το χρέος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει νομοθετήσει σειρά μέτρων και συνεπώς οι ευρωπαίοι εταίροι «πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους» για διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Όσον αφορά τα σενάρια που μελετώνται, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας είπε ότι υπάρχουν ιδέες για τη βραχυπρόθεσμη περίοδο, όπως μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας, αλλά και για τη συνέχεια, όπως περίοδοι χάριτος, και επιμήκυνση των δανείων.

Υπογράμμισε ότι αυτό που θέλει είναι ένα ξεκάθαρο σχέδιο του ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες περιστάσεις και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν είναι δυνατό να δοθούν απαντήσεις για το χρέος προτού «γνωρίζουμε τι χρειάζεται».

Περισσότερα εδώ.