Περισσότερη τρομοκρατία λόγω προσφύγων φοβούνται οι Ευρωπαίοι
24 Ιουλίου, 2016
Οι πρώτες ενδείξεις για τη μεταναστευτική πολιτική μετά το Brexit
24 Ιουλίου, 2016

Και το Μονακό εντάσσεται στο καθεστώς διαφάνειας της ΕΕ

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία δημοσιονομικής διαφάνειας με το Μονακό, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι να κρύβουν αδήλωτα εισοδήματα στο πριγκιπάτο της Μεσογείου, αναφέρει η EurActiv της Ισπανίας.

Το Μονακό αποτελεί ένα είδος φορολογικού παραδείσου και είναι γνωστό για τη μη είσπραξη του φόρου εισοδήματος. Η νέα συμφωνία με την ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ το 2018 και περιλαμβάνει την υποχρέωση του Μονακό να μοιράζεται με τα κράτη μέλη αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και για κατοίκους του Μονακό που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ.

Συνεπώς, τα κράτη μέλη θα έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό δημοσιονομικών δεδομένων, καθώς και στα ονόματα, στις διευθύνσεις, στους φορολογικούς αριθμούς και σε άλλες χρηματοοικονομικές πληροφορίες οποιουδήποτε πολίτη που διαμένει στο Μονακό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η συμφωνία έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι και οι δύο μεριές είναι «καλύτερα εξοπλισμένες να εντοπίσουν και να κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να κρύψουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού».

Περισσότερα εδώ.