Μετάδοση των online προγραμμάτων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε όλη την ΕΕ επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
3 Σεπτεμβρίου, 2016
Επιταχύνουν τον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών Ιταλία και Γερμανία
3 Σεπτεμβρίου, 2016

ΠΓΔΜ: Συμφωνία για εκλογές το Δεκέμβριο μετά το σκάνδαλο υποκλοπών

Τα πολιτικά κόμματα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) συμφώνησαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου να διεξάγουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 11 Δεκεμβρίου, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση της 18μηνης κρίσης που προκλήθηκε από το σκάνδαλο υποκλοπών το 2015.

Το Μάιο, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, το κοινοβούλιο ακύρωσε τις εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου εν όψει κριτικής ότι ένα απειλούμενο μποϊκοτάζ από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της ψηφοφορίας .

Την Τετάρτη μετά από μια συνεδρίαση έξι ωρών, οι αρχηγοί των κομμάτων δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών το Δεκέμβριο.

Το κοινοβούλιο της χώρας αναμένεται να ανακηρύξει επίσημα τις εκλογές.

Η συμφωνία προβλέπει μια προσωρινή διακομματική κυβέρνηση η οποία θα τοποθετηθεί 100 ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είναι μέρος αυτής της κυβέρνησης.

Περισσότερα εδώ.