Στίγκλιτς: Ο πιο ευκολος τρόπος είναι η Γερμανία να φύγει από την Ευρώπη
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Επιστολή Αναστασιάδη στον Μπαν Κι-μουν
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Το Λονδίνο ενέκρινε την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου Χίνκλεϊ Πόιντ

Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι αποφάσισε να προχωρήσει στο έργο του Hinkley Point C στη νοτιοδυτική Αγγλία μετά από ενδελεχή έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η Βρετανία θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο στις μελλοντικές συμφωνίες με ξένα κράτη που θα εμπλέκονται στην αγορά μεριδίων σε «καθοριστικής σημασίας υποδομές».

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αιφνιδίασε τους επενδυτές τον Ιούλιο αναβάλλοντας τη σύναψη της συμφωνίας μόλις λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της, λέγοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να αξιολογήσει το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η γαλλική εταιρία ενέργειας EDF θα κατασκευάσει τον πρώτο νέο πυρηνικό αντιδραστήρα της Βρετανίας εδώ και δεκαετίες, έργο που υποστηρίζεται με τη χρηματοδότηση ύψους 8 δισ. δολαρίων από κινεζική εταιρία.

«Έχοντας εξετάσει επισταμένως την πρόταση για το Hinkley Point C, θα υιοθετήσουμε σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας και θα διασφαλίσουμε ότι το Χίνκλεϊ δεν θα αλλάξει χέρια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ. Συνεπώς, πρόσθεσε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου για τον πρώτο νέο πυρηνικό σταθμό εδώ και μια γενιά».

Περισσότερα εδώ.