Εφαρμογή της “Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
30 Οκτωβρίου, 2016
Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου στο ΕΚ
30 Οκτωβρίου, 2016

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και στην Ελλάδα!

Η τέταρτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού (15-23 Οκτωβρίου) μόλις ξεκίνησε με χιλιάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορέσουν να μάθουν πώς λειτουργούν οι υπολογιστές. Θα μπορέσουν να δοκιμάσουν  και να δημιουργήσουν παιχνίδια, να κατασκευάσουν ιστότοπους ή να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με το hardwareκαι τα ρομπότ. Λάτρεις του προγραμματισμού σε 46 χώρες θα οργανώσουν εργαστήρια προγραμματισμού σε σχολεία, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και αλλού. 

Μάθετε για τα apps, τους ιστοτόπους, και άλλα πολλά ακόμα! 

Πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα. Ανακαλύψτε τες όλες εδώ!

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των σχολείων που καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό CodeWeek4All (Εβδομάδα προγραμματισμού για όλους) και να διδάξουν στοιχεία προγραμματισμού στους μισούς τουλάχιστον από τους μαθητές τους. Στόχος είναι να αποκτήσουν άτομα όλων των ηλικιών πρακτική εμπειρία στον προγραμματισμό.

Ο κ. Άντρους Άνσιπ, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, δήλωσε: «Καλώ όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό CodeWeek4All. Είναι σημαντικό για τους νέους και τις νέες να γνωρίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν διασκεδαστικά και χρήσιμα πράγματα με τον προγραμματισμό. Στο εγγύς μέλλον, το 90 % των θέσεων εργασίας — σε επαγγέλματα όπως η τεχνολογία, η λογιστική, η νοσηλευτική, η ιατρική, οι τέχνες, η αρχιτεκτονική, και πολλά άλλα— θα απαιτούν κάποιο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων. Όλο και περισσότερο, οι εν λόγω δεξιότητες περιλαμβάνουν και βασικές ικανότητες προγραμματισμού».

Ο κ. Γκύντερ Έτινγκερ, Eπίτροπος αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, δήλωσε: «Οι ψηφιακές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού, είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις. Η κοινωνία “υπερ-υψηλών”(Gigabit) ταχυτήτων χρειάζεται άτομα με δεξιότητες πληροφορικής που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία των υποδομών του μέλλοντος. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους να δοκιμάσουν να προγραμματίσουν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού — μπορεί να το βρείτε διασκεδαστικό και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια καλή δουλειά».

Περισσότερα εδώ.