Ολάντ: «Αδιανόητα τα πρόστιμα των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις»
30 Οκτωβρίου, 2016
Παράταση των συνοριακών ελέγχων στη Σένγκεν θέλουν Γερμανία & Αυστρία
30 Οκτωβρίου, 2016

«Σχέδιο Γιούνκερ»: Απαραίτητη η περιφερειακή διάσταση

Επιτακτική καθίσταται η ανάγκη το «σχέδιο Γιούνκερ» να στραφεί περαιτέρω στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς η πρόσφατη αξιολόγηση του προγράμματος έκανε εμφανή την αδυναμία του να ενισχύσει τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της ΕΕ.

Tην τελευταία περίοδο πληθαίνουν οι συζητήσεις για το μέλλον του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος που θα διαρκέσει μέχρι το 2018. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και ή εκδήλωση της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Το σχέδιο Γιούνκερ και οι ευκαιρίες των περιφερειών».

Ο Νίκος Κωστόπουλος, σύμβουλος της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, τόνισε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα πρέπει να έχουν κοινωνικό πρόσημο και να εστιάζουν στις ανάγκες τον πολιτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα έργα υποδομών, είναι σημαντικά, ωστόσο χρειάζονται έργα που να ανταποκρίνονται σε ανάγκες όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη του ιατρικού κέντρου στον Άη Στρατη». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των νησιών του Β. Αιγαίου, ως κέντρα εισόδου προσφυγικών ροών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μπραντ Τόρστεν, ανώτατος σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά της ΕΤΕπ σε Ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει. Επίσης, δήλωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα Γιούνκερ έχει φτάσει στο 1/3 της συνολικής χρηματοδότησης, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το 2018.

Περισσότερα εδώ.