Η Τσεχία υποστηρίζει τον Τραμπ στο προσφυγικό
31 Ιανουαρίου, 2017
Η Ελισάβετ «σε δύσκολη θέση» μετά την πρόσκληση Τραμπ στη Βρετανία
31 Ιανουαρίου, 2017

Η Ιταλία αγνοεί τις υποδείξεις της Κομισιόν για μείωση του χρέους

Η ιταλική κυβέρνηση θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα να αυξάνει τις δαπάνες με κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, ανεξάρτητα από το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του διαρθρωτικού της ελλείμματος. Η συνεργάτης της EurActiv Milano Finanza αναφέρει.

Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από τη Ρώμη να διορθώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα το 2017, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περίπου 2,3% του ΑΕΠ, κατά 0,2%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3,4 δις €. Στο πέρας της συνόδου κορυφής του ECOFIN την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου), ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πιερ Παντοάν, δήλωσε ότι «η Επιτροπή αναμένει μια απάντηση έως την 1η Φεβρουαρίου και ότι η απάντηση αυτή θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως».

Η Ιταλία, από την πλευρά της, έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες την αύξηση το 2017 του ελλείματος στο 2,3% του ΑΕΠ, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 0,4%, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και τα σχέδια ανασυγκρότησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, καθώς και οι δαπάνες για την συνεχιζόμενη κρίση του προσφυγικού.

Περισσότερα εδώ.