Α. Περουλάκης: “Απαραίτητη η διάχυση των ευκαιριών αλλά και η διαφάνεια των διαδικασιών”
19 Ιουλίου, 2017
1.750 εκδηλώσεις με ακροατήριο σχεδόν 30 εκατ. Ευρωπαίους στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης
19 Ιουλίου, 2017

Α. Περουλάκης: “Με €11 δισ. στηρίζει η Κομισιόν την Ελλάδα από το 2015”

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ε.Ε. στην Ελλάδα μίλησε σε συνέντευξή του με τον Δημήτρη Δελεβέγκο στο Capital.gr (12/07/2017)

Ο κ. Περουλάκης υπογράμμισε πως η στήριξη της Κομισιόν αποδεικνύεται όχι μόνο από τα χρηματοδοτούμενα 11 δις, αλλά και από το δύσκολο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε όταν η Ελλάδα χρειάστηκε να της χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση ρευστότητα μετά το καλοκαίρι του 2015.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Περουλάκης δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την συμβολή και τη διορατικότητα του προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ με την δημιουργία του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ, στόχος του οποίου τέθηκε η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, η μείωση του ρίσκου χώρας, καθώς και η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στον τομέα της καινοτομίας. Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα έχει λάβει 2 δις ευρώ για έργα υποδομής και 1 δις ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων εταιρειών.

Αναφορά έγινε και στην εξαιρετικά σημαντική συμβολή των ΣΔΙΤ, μέσω των οποίων δημιουργούνται έργα υψηλής ποιότητας και μετρήσιμου κόστους, χωρίς πλέον τα καινούργια τύπου ΣΔΙΤ να προστίθενται στο έλλειμμα και το χρέος.

Τέλος, επισήμανε πως το δημόσιο οφείλει να στέκεται δίπλα και να στηρίζει το επιχειρείν, ενώ στην ερώτηση του κύριου Δελεβέγκου σχετικά με την επίδραση του Brexit στον κοινοτικό προϋπολογισμό, απάντησε πως ο συνολικός κοινοτικός προϋπολογισμός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις συνολικές δημόσιες δαπάνες των κρατών μελών που αποτελούν το 98% του συνόλου.

Περισσότερα εδώ.