Brexit: χωρίς βίζα η είσοδος στην ΕΕ για Βρετανούς πολίτες και στο ΗΒ για Ευρωπαίους
4 Απριλίου, 2019
Η Ένωση για τη Μεσόγειο δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον τομέα της απασχόλησης στην ευρωμεσογειακή περιοχή
4 Απριλίου, 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει τους 28 καλύτερους νεαρούς μεταφραστές της Ευρώπης κατά τον 12ο ετήσιο μεταφραστικό διαγωνισμό «Juvenes Translatores»

Σήμερα, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων, κ. Γκίντερ Έτινγκερ, απονέμει βραβείο και δίπλωμα στις 28 νικήτριες και νικητές του ετήσιου διαγωνισμού μετάφρασης «Juvenes Translatores» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι 28 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένας/μία από κάθε κράτος μέλος, κέρδισαν σε διαγωνισμό όπου συμμετείχαν περισσότερα από 3 200 άτομα από 751 σχολεία σε ολόκληρη την ήπειρο. Μετέφρασαν ένα μονοσέλιδο κείμενο με θέμα σχετικό με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε από τους 552 δυνατούς συνδυασμούς ανάμεσα σε δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Φέτος, οι μαθήτριες και οι μαθητές διαγωνίστηκαν μεταφράζοντας σε 154 γλωσσικούς συνδυασμούς, όπως από τα πορτογαλικά στα ολλανδικά και από τα ουγγρικά στα φινλανδικά. Όλοι οι νικητές επέλεξαν να μεταφράσουν προς τη γλώσσα που κατείχαν καλύτερα ή προς τη μητρική τους γλώσσα — ακριβώς όπως και οι μεταφραστές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Τις μεταφράσεις έλεγξαν οι μόνιμοι μεταφραστές της Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.