Κοινή δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου Μισέλ για την ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ
12 Μαρτίου, 2020
Το πιλοτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας στηρίζει 107 πρωτοποριακές ιδέες ερευνητών, νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
13 Μαρτίου, 2020

Οι Επίτροποι Κυριακίδου, Γιούανσον και Λέναρτσιτς στην αυριανή συνεδρίαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες αύριο, 13 Μαρτίου.
Η Επίτροπος Γιούανσον θα συναντήσει τους Υπουργούς Εσωτερικών για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου για τον τομέα της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με συζήτηση για τη μετανάστευση, σε συνέχεια της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία η Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο δράσης με άμεσα μέτρα στήριξης της Ελλάδας για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης στα εξωτερικά σύνορα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα συναντήσει την Επίτροπο κ. Γιούανσον, τον Επίτροπο κ. Λέναρτσιτς και τους Υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων για να συζητήσουν θέματα πολιτικής προστασίας και την υγειονομική απόκριση της ΕΕ στην επιδημία της νόσου COVID 19.
Μετά τη συνεδρίαση θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο Γιούανσον και τον Επίτροπο Λέναρτσιτς, περίπου στις 16:15 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας EbS +.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.